Over ons

Biota Natura: een studievereniging voor alle toekomstige biologen

Wie wij zijn

Begonnen in 2020 met 3 mensen en ondertussen uitgebreid naar 8 enthousiaste Toegepaste Biologen in spé.

Wat je ook besluit te doen met je leven, biologie studeren kan je een beter begrip geven van de wereld om je heen en hoe het werkt. Het is een fascinerend onderwerp dat altijd verandert en evolueert, en er is altijd iets nieuws te leren.

Rick Maes ~ Voorzitter

Ik ben Rick, ik ben 21 jaar en een 2e jaars. Ik ben ondertussen al 2 jaar lid van het hoofdbestuur, dit jaar ben ik geupgrade van penningmeester naar vice voorzitter. Als vice voorzitter houd je je vooral bezig met ondersteunende taken zoals: het overnemen van de secretaris of de voorzitter wanneer deze niet aanwezig zijn tijdens de vergadering, het regelen van interne zaken.

Romy Nederlof ~ Secretaris

Hoi! Ik ben Romy en zit nu in het tweede jaar van TB. Ik ben gek op vogels en met name papegaaiachtigen. Ik heb zelf een agapornis en een caique, maar mijn favoriet is toch wel de hyacintara. Verder ben ik graag creatief bezig, game ik graag en houd ik van sporten. Vandaar dat ik naast secretaris ook leuke activiteiten organiseer met de sportcommissie Athleta Natura!

Laura Manders ~ Penningmeester

Hallo, ik ben Laura, kom uit Austerlitz en zit in het 2e jaar van TB. Vaak zit ik met mijn neus in een boek en vind het altijd leuk om de natuur in te gaan. Als penningmeester zorg ik ervoor dat alle geldzaken op orde zijn, dus als er vragen zijn over de facturen dan kan je die aan mij stellen.

Isis Greuter ~ Creatieve commissie

Hoi! Ik ben Isis, 20 jaar. Ik zit nu in mijn tweede jaar TB. De Creatieve Commissie sluit ontzettend bij mij aan, ik hou van sociaal en creatief bezig zijn, met als grootste creatieve uitingen insecten opzetten en dansen. Ook heb ik een hele lieve pony waarmee ik op pad ga om de natuur te verkennen! M’n enthousiasme spat er soms vanaf, maar laat je dat niet afschrikken, ik leer je graag kennen 🙂

Rien Bogers ~ Media commissie

Hoi, ik ben Rien, 22 jaar en in het 4e jaar van TB. In de zomer ben ik vaak terug te vinden in onze kas waar ik graag planten kweek van over de hele wereld, komend jaar bloeit mijn Brugsmansia arborea, ik zorg dat daar nog een fotootje van verschijnt ;). 

Lieke van Butselaar ~ Stekjesbieb

Hoi, ik ben Lieke! Ik zit in mijn 2de jaar, en ben momenteel samen met Laura, Romy en veel andere enthousiaste tb’ers bezig met het opzetten van de stekjesbieb. Naast dat ik graag zo veel mogelijk groen heb in mijn kamer vind ik het ook heerlijk om naar buiten te gaan, en ben ik vaak te vinden bij activiteiten. Spreek me vooral een keer aan bij vragen of voor een gezellig praatje!

Merijn Schipperen ~ Educatieve commissie EUREKA

 

Hoi! Ik ben Merijn, 22 jaar en ik zit in mijn eerste jaar van de opleiding toegepaste biologie. Ik heb voor deze opleiding gekozen omdat ik een grote affiniteit heb voor dieren. Naast het studeren ben ik in mijn vrije tijd graag bezig met lezen en vrienden zien. Als lid van de commissie EUREKA ben ik samen met andere commissieleden bezig om voor medestudenten activiteiten te organiseren die zowel leerzaam als leuk zijn😊. Er is altijd plek voor nieuwe leden dus schroom niet om een berichtje te sturen!

Martijn de Kort ~ Feest commissie

Hallo! Ik ben Martijn. Ik ben 20 jaar en zit bij de feestcommisie van Biota Natura. Zelf heb ik een hond en hou van boswandelingen. Daarnaast hou ik van enge beesten en een gezellige avond. Ook hou ik van slechte grappen en mijn idool is de Baron van de Efteling attractie Baron 1898.