Over ons

Biota Natura: Een studievereniging voor alle toekomstige biologen

Wie wij zijn

Begonnen in 2020 met 3 mensen en ondertussen uitgebreid naar 11 enthousiaste Toegepaste Biologen in spé

Wat je ook besluit te doen met je leven, biologie studeren kan je een beter begrip geven van de wereld om je heen en hoe het werkt. Het is een fascinerend onderwerp dat altijd verandert en evolueert, en er is altijd iets nieuws te leren.

Roos van Zon ~ Voorzitter

Hallo ik ben Roos, voorzitster van dit jaar. Sommigen zeggen dat ik een nogal Hulkachtig voorkomen heb. Geen idee of dat zo is, maar de Hulk is wel mooi groen en heeft zekerste te weten groene vinger . Dit komt goed uit wat ik hou wel van organismes 🙂 Dit jaar zou ik mij ook gaan inzetten voor een mooi en plezierig ecosysteem binnen onze vereniging, Met zorg voor alles wat daar bij hoort: vocht, licht en zuurstof- oftewel een hoop gezellige borrels, leuke excursies en een goed glas van een en het ander 🙂

Sandra Buren ~ Secretaris

Hi ik ben Sandra, 20 jaar en ik hou heel erg van insecten, vooral vlinders, maar ook van spinnen en andere kriebelige beestjes. fun fact, ik heb twee vershillende kleuren ogen. Dit kan je niet goed zien in deze foto maar als je me een keer goed aankijkt kan je het zien!

Rick Maes ~ Penningmeester

Ik ben Rick en geldzaken zijn mijn zaken vooral als het om het gele goud gaat. Ik zorg voor het verdelen van het budget en alle facturen opstellen, dus als je vragen hebt over de facturen kun je bij mij aankloppen. Als je vragen hebt ove water en of water dieren help ik je ook graag verder.

Isis Greuter ~ Creatieve commissie

Hoi! Ik ben Isis, 20 jaar. Ik zit nu in mijn tweede jaar TB. De Creatieve Commissie sluit ontzettend bij mij aan, ik hou van sociaal en creatief bezig zijn, met als grootste creatieve uitingen insecten opzetten en dansen. Ook heb ik een hele lieve pony waarmee ik op pad ga om de natuur te verkennen! M’n enthousiasme spat er soms vanaf, maar laat je dat niet afschrikken, ik leer je graag kennen 🙂

Laura Sikkema ~ Creatieve commissie

Hallo! Ik ben Laura en ik ben enorm vlinder enthousiast. In mijn vrije tijd vind ik het dan ook erg leuk om te gaan vlinder spotten en lekker te wandelen. Naast dat ik van natuur hou, ben ik ook gek op kunst. Ik heb 1 jaar kunst academie gedaan en teken nog steeds heel graag.

Mariëlle Koole ~ Gala commissie

Hallo, ik ben Mariëlle! 4e jaars TB-student in de richting van ecologie. Ik ben 21 jaar en mijn lievelingsdier is een schildpad. Ik ben graag sportief bezig en haat dadels.

Rien Bogers ~ Media commissie

Hoi, ik ben Rien, 22 jaar en in het 4e jaar van TB. In de zomer ben ik vaak terug te vinden in onze kas waar ik graag planten kweek van over de hele wereld, komend jaar bloeit mijn Brugsmansia arborea, ik zorg dat daar nog een fotootje van verschijnt ;). 

Timo Martens ~ Media commissie

Hoi hoi! Ik ben Timo, ik ben 26 jaar en kom uit Eindhoven. Net als Marielle zit ik al even bij het bestuur van Biota Natura. Nog steeds doe ik het met veel plezier! Ik heb mijn twee grote passies, fotografie en paardensport, weten te combineren door paardensport te fotograferen. Al zijn mijn honden ook regelmatig slachtoffer… 😉 Verder vind ik genetica super interessant, bij zowel dieren als planten (denk aan fokken of veredelen). Na deze studie wil ik graag die richting in!

Jarno Winkels ~ Educatieve commissie

Hoi, ik ben Jarno 22 jaar en zit momenteel in het 4e jaar van de opleiding in de richting ecologie. Ik ben commissievoorzitter van de educatie commissie. Ik ben dol op kleine beestje en alles wat krioelt, ik wil later ook graag werken met insecten en met name in de agrobiodiversiteit! Naast de biologie ben ik ook erg geinteresseerd in de vechtsport, mij zie je elke zondag dus op de bank kijken naar de nieuwe UFC!

Pauline van der Wolf ~ Sport commissie

Mijn naam is Pauline, ik ben een ras echte brabander van 22 jaar. Naast een uit de hand gelopen planten collectie en een obsessie voor pluizige wezens, ben ik vaak in de sportschool te vinden waar ik minimaal tot de max ga. Ik heb een serieuze relatie met boeken en een enorm slecht gevoel voor humor. Om mijn liefde voor sport en activiteit met jullie te kunnen delen ben ik voorzitter van de sport commissie. Ik hoop samen met de rest van het bestuur weer een hele hoop toffe dingen te organiseren.

Martijn de Kort ~ Feest commissie

Hallo! Ik ben Martijn. Ik ben 20 jaar en zit bij de feestcommisie van Biota Natura. Zelf heb ik een hond en hou van boswandelingen. Daarnaast hou ik van enge beesten en een gezellige avond. Ook hou ik van slechte grappen en mijn idool is de Baron van de Efteling attractie Baron 1898.

Thijs Neggers ~ Bestuurslid

Hallo! Mijn naam is Thijs en ik ben 21 jaar. Ecologie en planten zijn mijn passie, maar we kunnen ook zeker de kleine diertjes niet vergeten. Als oud-penningmeester en 4de jaars student en (bestuurd)-lid van de vereniging heb ik al wat ervaringen opgedaan. Ook ben ik altijd in voor een gezellig avondje uit of wat (te veel) drankjes. Want ja, alcoholisme is een levenswijze.