Over ons

Biota Natura: Een studievereniging voor alle toekomstige biologen

Wie wij zijn

Begonnen in 2020 met 3 mensen en ondertussen uitgebreid naar 8 enthousiaste Toegepaste Biologen in spé.

Wat je ook besluit te doen met je leven, biologie studeren kan je een beter begrip geven van de wereld om je heen en hoe het werkt. Het is een fascinerend onderwerp dat altijd verandert en evolueert, en er is altijd iets nieuws te leren.

Cas van Sichem ~ Voorzitter

Hallo allemaal, Cas hier! Ik ben de voorzitter voor dit jaar. Ik sta zeer positief in het leven en ik houd van bergwandelen. Daarnaast is mijn favoriete dier de schoenbekooievaar. Ook heb ik veel passie voor astronomie en biologie en ik hoop deze later te kunnen combineren. Mijn doel voor Biota Natura is om er een gezellig en leuk jaar van te maken!

Romy Nederlof ~ Secretaris

Hoi! Ik ben Romy en zit nu in het tweede jaar van TB. Ik ben gek op vogels en met name papegaaiachtigen. Ik heb zelf een agapornis en een caique, maar mijn favoriet is toch wel de hyacintara. Verder ben ik graag creatief bezig, game ik graag en houd ik van sporten. Vandaar dat ik naast secretaris ook leuke activiteiten organiseer met de sportcommissie Athleta Natura!

Laura Manders ~ Penningmeester

Hallo, ik ben Laura, kom uit Austerlitz en zit in het 2e jaar van TB. Vaak zit ik met mijn neus in een boek en vind het altijd leuk om de natuur in te gaan. Als penningmeester zorg ik ervoor dat alle geldzaken op orde zijn, dus als er vragen zijn over de facturen dan kan je die aan mij stellen.

Isis Greuter ~ Creatieve commissie

Hoi! Ik ben Isis, 20 jaar. Ik zit nu in mijn tweede jaar TB. De Creatieve Commissie sluit ontzettend bij mij aan, ik hou van sociaal en creatief bezig zijn, met als grootste creatieve uitingen insecten opzetten en dansen. Ook heb ik een hele lieve pony waarmee ik op pad ga om de natuur te verkennen! M’n enthousiasme spat er soms vanaf, maar laat je dat niet afschrikken, ik leer je graag kennen 🙂

Rien Bogers ~ Media commissie

Hoi, ik ben Rien, 22 jaar en in het 4e jaar van TB. In de zomer ben ik vaak terug te vinden in onze kas waar ik graag planten kweek van over de hele wereld, komend jaar bloeit mijn Brugsmansia arborea, ik zorg dat daar nog een fotootje van verschijnt ;). 

Timo Martens ~ Media commissie

Hoi hoi! Ik ben Timo, ik ben 26 jaar en kom uit Eindhoven. Net als Marielle zit ik al even bij het bestuur van Biota Natura. Nog steeds doe ik het met veel plezier! Ik heb mijn twee grote passies, fotografie en paardensport, weten te combineren door paardensport te fotograferen. Al zijn mijn honden ook regelmatig slachtoffer… 😉 Verder vind ik genetica super interessant, bij zowel dieren als planten (denk aan fokken of veredelen). Na deze studie wil ik graag die richting in!

Jarno Winkels ~ Educatieve commissie

Hoi, ik ben Jarno 22 jaar en zit momenteel in het 4e jaar van de opleiding in de richting ecologie. Ik ben commissievoorzitter van de educatie commissie. Ik ben dol op kleine beestje en alles wat krioelt, ik wil later ook graag werken met insecten en met name in de agrobiodiversiteit! Naast de biologie ben ik ook erg geinteresseerd in de vechtsport, mij zie je elke zondag dus op de bank kijken naar de nieuwe UFC!

Martijn de Kort ~ Feest commissie

Hallo! Ik ben Martijn. Ik ben 20 jaar en zit bij de feestcommisie van Biota Natura. Zelf heb ik een hond en hou van boswandelingen. Daarnaast hou ik van enge beesten en een gezellige avond. Ook hou ik van slechte grappen en mijn idool is de Baron van de Efteling attractie Baron 1898.